GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Muğla ili Köyceğiz ilçesinde çıkan yangın vesilesiyle eğitim ve bilinçlendirmenin yanı sıra caydırıcı cezaların da getirilmesi gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:105
Tarih:18.07.2019

ARZU ERDEM (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Değerli milletvekili arkadaşlarım, dün Muğla Köyceğiz'de ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıkmış, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılmış ve çok değerli itfaiye çalışanlarımız tarafından söndürülmüştür. Ülkemizin yazları sıcak ve kurak geçen Akdeniz iklim kuşağında bulunması özellikle yaz aylarında orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmayı gerektirmektedir.

Son on yıl içerisinde meydana gelen orman yangınlarının çoğunun insan kaynaklı olduğu belirtilmektedir. İnsanlarımızın bilinçsizce bahçede otlarını yakmaları, ormanlık alanda mangal yapmaları ve birçok sebepten dolayı yangınlar oluşmaktadır. Yine, terör örgütlerinin hain saldırılarının hedefinde olan ormanlarımızda bir sürü canlımız ve malımız zarar görmektedir. Yapılan en ufak bir hata kedi, köpek, kertenkele, karınca ve yaban hayvanlarının, yine, saymakla bitiremeyeceğim bir sürü masum hayvanın katledilmesine sebep olmaktadır. Bu duruma, insan odaklı çalışmanın, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra, caydırıcı cezaların da getirilmesi gerekmektedir.

Teşekkür ediyorum.