GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Borcunu zamanında ödeyemediği için kara listeye alınan esnaf ve sanatkârlara sicil affı getirilmesi, prim borcuyla ilgili sorunlarının çözümü, hizmet süresinde geriye dönük borçlanma hakkı ile istirahat ettikleri süre için geçici iş göremezlik ödeneğinin verilmesi, 4/B'li sigortalıların prim ödeme gün sayısının 4/A'lı sigortalılarla eşitlenmesi yönünde çalışmanın yapılıp yapılmadığını Ticaret Bakanı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:9
Tarih:23.10.2019

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Ticaret Bakanı ve Çalışma Bakanına: Zamanında borcunu ödeyemeyen ve kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamayan esnaf ve sanatkârlarımız için sicil affı getirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Sağlık yardımından yararlanması için prim borcu, süresi sorununun çözülmesi için bir çalışmanız var mıdır?

Geriye dönük borçlanma hakkından haberdar olamayan ya da imkânları bulunmayan esnaflarımıza yönelik geriye dönük hizmet süresi borçlanma hakkı verilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

Esnaf ve sanatkârların faaliyet sürelerinin kısalığı ve iflas etme oranlarının yüksekliği de göz önünde tutulduğunda, 4/B'li sigortalıların prim ödeme gün sayısının 4/A'lı sigortalılarla eşitlenmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Hastalıkları nedeniyle istirahat ettikleri günlerde iş yerini açamayan ve gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkârlarımızın istirahat ettikleri süre için geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Teşekkür ediyorum.