GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 104 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 11'inci maddesinin birinci fıkrasında ifade edilen ceza indirimi ile ikinci fıkrasında belirtilen ceza indirimi arasındaki dengesizliğe vurgu yaptığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:10
Tarih:24.10.2019

DENİZ YAVUZYILMAZ (Zonguldak) - Sayın Başkan, biraz önce görüştüğümüz 11'inci maddenin birinci fıkrasında ifade edilen ceza indirimi ve ikinci fıkrada belirtilen ceza indirimleri arasındaki dengesizlik hususuna ben özellikle vurgu yaptım. Madde kendi içinde hem ceza vermeli hem de caydırıcılığın bir dengesini oluşturmalıdır. Maddenin her fıkrası eğer aynı şeyi söyleyecekse bir maddede zaten birden çok fıkra olmazdı.

Aynı zamanda, madde 238'le ilgili bir cezanın yine bu maddeye dayanarak verileceğini söylediniz ama 2013 yılı öncesi gümrüklenmiş bedelin 2 katı olan para cezasını 11/4/2013 tarihinde yapılan değişiklikle zaten siz gümrük vergileri tutarının dörtte 1'ine indirmiştiniz, zaten onu kuşa çevirmiştiniz. Dolayısıyla ben bunu ifade etmedim. Bunu hatırlattığınız için teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda yaklaşımınızı da çok popülist bulduğumu da ifade etmek istiyorum.