| Konu: | Antalya ili Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı mücadeleleriyle tanınan ve öldürülen Büyüknohutçu çiftinin mahkeme kararıyla kapattırdığı mermer ocağı için ÇED raporu yayımlandığına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 06.11.2019 |
AYDIN ÖZER (Antalya) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Antalya'nın Finike ilçesinde mermer ocaklarıyla mücadele ederken yaşadıkları dağ evinde iki yıl önce öldürülen Ali Ulvi, Aysin Büyüknohutçu çiftini hatırlarsınız. Çevreci dostların mahkeme yoluyla kapattırdığı bir ocak vardı. Sahibi Bartu Mermer firması cinayetten dokuz ay sonra kapasite artışı ve kırma eleme tesisi projesi için başvuruda bulunmuş. Başvuruya ilişkin ÇED raporu çıktı. Rapora göre, kapasite artışı istenilen 66 hektarlık alanın tamamının orman arazisi olduğu, tahmini 4.800 adet kızılçam ağacı ile çeşitli bitki türlerinin olduğu, ayrıca bu alanda soyu tehlike altında olan alageyik gibi, kızıl akbaba gibi, Anadolu alası gibi 11 farklı türde canlının yaşamakta olduğu tespit edilmiştir.
Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 12 Kasımda raporu inceleme toplantısı gerçekleştirecektir. Umarız "nato kafa, nato mermer" bir anlayışla devam edilmez. Takipte olacağız.
Teşekkür ederim.