GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Mahkeme kararına rağmen Eskişehir ilinde termik santral yapma ısrarına devam edilip edilmeyeceğini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından, eşi tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan cinayetiyle ilgili davaya müdahil olunup olunmayacağını, sürecin işleyişine ilişkin Adalet Bakanlığından bilgi alınıp alınmadığını, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekilinin yapıldığını söylediği incelemenin ne aşamada olduğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:31
Tarih:12.12.2019

UTKU ÇAKIRÖZER (Eskişehir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sorum Enerji Bakanına: Eskişehir'de ihalesi 7 kez ertelenen, 1 milyon Eskişehirlinin karşı çıktığı ve ısrarla "Yapılmasın." dediği termik santral yapma ısrarınıza mahkeme kararlarına rağmen devam edecek misiniz?

Sayın Aile Bakanına: Eskişehir'de 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen, eski eşi tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan cinayetiyle ilgili olarak davaya müdahil olacak mısınız? Bakanlık olarak Adalet Bakanlığından sürecin işleyişine ilişkin bilgi alınmış mıdır? Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili inceleme yapıldığını açıkladığından bu yana tam on iki gün geçti. Bu inceleme ne aşamadadır?

Teşekkür ederim.