| Konu: | Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın 129 sıra sayılı 2020 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ile 130 sıra sayılı 2018 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin beşinci tur görüşmelerinde HDP Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine, terör örgütünün her zaman her türlü mekanizmayı vesile kılarak birlik ve beraberliğimize kastettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 33 |
| Tarih: | 14.12.2019 |
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Sayın Başkan, kürsüden hatip konuşurken elbette aziz milletimizin vicdanını yaralayan bazı tanıklıklarından bahsetti ancak bir devlet olma sorumluluğuyla biz biliyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz ki o da bu topraklarda yaşanan acılar, her birisi devletimizin ve milletimizin sorumluluğundadır. Bu hususlarda konuşma yaparken çok hassas davranmalıyız. Bakınız, terör örgütü, her zaman, her türlü mekanizmayı, her türlü propagandayı bir vesile kılarak bu ülkedeki birlik ve beraberliğe kastediyor. Elbette oradaki tanık sadece hatip değildi, başka tanıklar da var ancak orada yaşanan acıları ülkemizin, milletimizin acısı diye ifade ederken, bu ülkede sadece bir perspektiften bakarak, sadece belli acılara yoğunlaşarak olmaz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı.)
BAŞKAN - Buyurun.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Bakınız, terörle mücadelede şehitler verdik, kundaktaki çocuklarımızı kaybettik, bebeklerimizi kaybettik. Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle 82 milyonun kardeşliğine yönelen bu tehditlerden ve saldırılardan hepimiz nasibimizi aldık ancak terör örgütünün bu saldırılarını yok sayarak sadece bir zaviyeden olup bitenlere bakmak kabul edilebilir bir durum değildir. Hendeklerle mücadelede Kur'an-ı Kerimlerin içerisine saklanan bomba düzeneklerine hep beraber tanık olduk. Yine, orada ölen kişilerin bedenlerinin, cesetlerinin altına bomba düzeneklerinin saklandığını gördük ve bu sahte düzenler sebebiyle maalesef şehitler de verdik.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun tamamlayın lütfen.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Son olarak, biz, bu ülkede "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışıyla 82 milyonun barışını, huzurunu savunuyoruz. Bakınız, bu devletin Mehmetçik'inin, Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik kuvvetlerimizin nasıl insani bir davranış içerisinde olduğu, Afrin'de, Cerablus'ta ve Barış Pınarı Harekâtlarında ortaya koymuş olduğumuz o insani tavırdan bellidir. Mehmetçik'imizi gören ve oradaki fitne tohumlarından, ektikleri o fitnelerden kaçmak için çalışan terör örgütü mensupları çiçekli pazenlerden yapılmış fistanlarla kaçmaya çalıştılar. Kaçamayınca nereye sığındılar? Yine, Mehmetçik'imize gelip sığındılar. Demek oluyor ki bizim Mehmetçik'imiz, bırakın masum vatandaşlarımıza, cephede mücadelede sıfatı ne olursa olsun terör örgütlerine dahi anne şefkatini gösterebilme kabiliyetini ortaya koymuştur.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sayın Özkan, lütfen son sözlerinizi alayım.
Buyurun.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Onun için, bu çerçevede, tarih boyunca insani değerleri başına taç etmiş aziz milletimize, Mehmetçik'imize yönelik bu tür terör ağzıyla yapılan saldırıları kabul etmediğimizi ifade ediyor; terörün ağzıyla değil, aziz milletimizin barışına hizmet eden konuşmalara bütün milletvekillerimizin hassasiyetle yaklaşmalarını temenni ediyorum.
Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)