| Konu: | 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 38 |
| Tarih: | 19.12.2019 |
İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
Sorum şu: Nafakayla ilgili, bazı kesimler üç yıl ila beş yıl gibi bir sınırlama getirilmesini talep etmekte, bazı kesimler de sınırlamaya karşı çıkmaktadırlar. Nafakayla ilgili bir düzenleme çalışması var mıdır, olacak mıdır?
Bölgemizde yaşadığımız sıkıntılarımızın temelinde Osmanlı'nın yıkılışının getirmiş olduğu krizin atlatılamamış olması yatmaktadır. Coğrafyamızda emperyalistlerin cirit atması en temel etkendir. Bir Batılı bunu kendileri açısından "Şunca emek, bunca çabayla Osmanlı Devleti'ni yıktık, çabamıza da değdi." diyerek değerlendiriyor. Onlara fayda veren şeyler, bize zarar dokundurmuştur. Batı'nın her türlü plan, oyun, tehdit ve tahribatı hâlâ devam ediyor.