GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ülkenin geleceği için ilk ve ortaöğretimde başarının önemli olduğuna, başarıyı artırmak için de altyapı sorunlarının çözülüp okul ihtiyacının karşılanması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:60
Tarih:25.02.2020

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) - Sayın Başkan, ilk ve ortaöğretimde başarı, ülkemizin geleceği açısından önemlidir. Başarıyı artırmak için altyapı sorunlarını çözmeliyiz, okul ihtiyaçlarımız giderilmelidir.

Şehrim Kahramanmaraş'ta da ciddi okul açığı vardır. Yeni okul yapılması hızlandırılmalı, gerekirse binalar kiralanmalıdır. İkili eğitimden kurtulmak gerekir. Sınıflardaki öğrenci sayısı 30'u geçmemelidir.

Öğretmenlerin de motivasyonunu artırmalıyız. Sözleşmeli, ücretli öğretmenlik uygulamalarını sonlandırmalıyız. Öğretmen açığı giderilmelidir.

Millî Eğitim Bakanlığının, okulda başarıyı artırmak için, sınıf geçme uygulamasını tekrar başlatacak olmasını yerinde buluyor ve destekliyoruz. Bu, eğitime disiplin getirecektir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.