| Konu: | MİT mensubuyla ilgili haberinin Oda TV'de yer almasının ardından Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Gazeteci Hülya Kılınç'ın gözaltına alınmasının ülkedeki basın özgürlüğünün geldiği durumu gözler önüne serdiğine, Manisa ili Akhisar ilçesinde işçileri taşıyan servisin kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Leyla Şen ile Meryem Kocu'ya Allah'tan rahmet dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 64 |
| Tarih: | 04.03.2020 |
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Oda TV'de yer alan "Sessiz sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı." haberinin ardından Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yapan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç gözaltına alınmıştır. Cumhurbaşkanının "Libya'da birkaç tane şehidimiz var." demeciyle doğrulanmış olan, daha önce çeşitli medya kuruluşlarında haberleştirilen bir olayı haber yaptığı için Oda TV çalışanlarına yapılanlar, ülkedeki basın özgürlüğünün geldiği içler acısı durumu göz önüne sermektedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi, basının önündeki engellerin kaldırılması, gözaltıların son bulması en büyük dileğimizdir.
Ayrıca, bu sabah iş yerlerine gitmek için bindikleri servisin Akhisar'da kaza yapması sonucu hayatını kaybeden emekçilerimiz Leyla Şen ve Meryem Kocu'ya Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.