GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ülkenin onuru olan her malul gazinin aynı zamanda engelli bir vatandaş olduğuna, silinen primler, kesilen maaşlar ve engellilik oranını dikkate almayan düzenleme nedeniyle gazilerin mağduriyet yaşadığına, Gazi Meclisin gazisine sahip çıkması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:68
Tarih:12.03.2020

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Gazilerimiz onurumuzdur. Her malul gazi aynı zamanda engelli bir vatandaşımız olduğundan erken emeklilik hakkından 2013 yılına kadar yararlanmaktaydı, on beş yılda emekli olabiliyordu. AKP, bu hakkı 2013 yılında gazilerimizin elinden almış "60 yaşına kadar çalışın." demiştir, haklarını gaspedip bugün "Yirmi yıl çalışın, ikinci maaş vereceğiz." diyerek algı operasyonu yapmaktadır. Gazilerimiz, silinen primler, kesilen maaşlar, engellilik oranını dikkate almayan düzenleme nedeniyle büyük mağduriyet yaşayacaktır. Mevzubahis gazilerimiz ve şehit aileleri ise maliyet teferruattır. Gazi Meclis, gazisine sahip çıkmalıdır.

İstiklal Marşı'mızın doksan dokuz yıldır okunmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla selamlıyor, gazilerimizin yaşamlarının güzel olmasını diliyorum.