| Konu: | 13 Mart 1975 tarihinde kurulan Türkiye Diyanet Vakfının gayesinin sadece ülkemizde değil yeryüzünde açlık, kıtlık, yoksulluk ya da çeşitli mücbir sebeplerden dolayı yokluk içinde bulunan milyonlarca insana yardım etmek olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 68 |
| Tarih: | 12.03.2020 |
İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
13 Mart 1975 tarihinde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı "İnsanların en hayırlısı onlara en faydalı olanıdır." düsturunu kendine ilke edinmiştir. "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar..." sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf, dünyanın dört bir yanında yine bu anlamda faaliyetlerini yürütmektedir.
Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetleri, başta insani yardım olmak üzere pek çok alanda temayüz etmiştir. Sadece ülkemizde değil, yeryüzünde açlık, kıtlık, yoksulluk ya da çeşitli mücbir sebeplerden dolayı yokluk içinde bulunan milyonlarca insana yardım etmek Vakfın en temel gayesidir. İyiliğin yedi kıtada hâkim olması ancak iyilerin üstün gayretiyle mümkün olacaktır. Türkiye Diyanet Vakfı ülkemizin tüm güzelliklerini dünyanın hizmetine sunmak amacıyla durmaksızın çalışmaktadır.