| Konu: | Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 86 |
| Tarih: | 15.04.2020 |
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Ortak akla uygun müzakereyi hayata geçirebilmeye çalıştığımızı görüyorum. Öncelikle, bu beyanlar için Grup Başkan Vekiline teşekkür ederim.
Bakınız, elbette, kamu yatırımlarının finansman usulleri değişik değişiktir. Nedir bunlar? Doğrudan kamu yatırımı, kamu-özel ortaklığı, yap-işlet-devret sistemi veya doğrudan özel sektörün yapmış olduğu yatırımların devletleştirme usulleri, dünyada uygulanan değişik yatırım teknikleridir, eyvallah. Ha, biz saydık, biraz önce doğrudan yatırımları da saydık, yap-işlet-devretleri de saydık. Kamu-özel ortaklığıyla ilgili bundan belki de yirmi-yirmi beş yıl önce "Haydi, bir ihaleye çıkalım." denildiği zaman, bu dev yatırımlara hiçbir yatırımcı bulunamazdı. Bu, Türkiye'de güven ve istikrar ortamı sayesinde, ekonomik, sosyal, siyasi alanlarda ortaya konulmuş başarılarladır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın efendim.
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Doğrudan kamu yatırımı olsun, kamu-özel ortaklığı olsun, nasıl olursa olsun, sizin derdiniz eğer finansman yöntemiyse o zaman soruyoruz: Bundan yaklaşık yarım asır evvel birinci köprü yapılırken hep beraber "Hayır." ikinci köprü yapılırken "Hayır." şimdi üçüncü köprüye "Hayır." dediler ama güle oynaya herkes geçiyor.
TURAN AYDOĞAN (İstanbul) - İkinci köprüde havalimanı...
CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Milletimizin ihtiyacı nedir, gelecek yüzyılın stratejik alanları nedir ve bu stratejik alanlara şanlı tarihimizde olduğu gibi, ecdadımızın nesilleri olarak o kutlu ecdadın ahvadı olarak bizler ne yapacağız, biz buna bakarız.
Bakın, şu anda şehir hastaneleriyle ilgili yaptığımız çalışmalar... İnanın, hani, birileri bilmese diyecekler ki: "Şehir hastanelerini kurdular, arkasından da salgını bunlar çıkarttı." Bunu diyecek noktaya da getiriyorlar. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Onun için, biz meseleyi biliyoruz, biz yetkiyi de talimatı da milletimizden alıyoruz.
Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)