| Konu: | Vefat eden İstanbul Milletvekili Markar Eseyan'a Allah'tan rahmet dilediğine, hayatını kaybeden Gazeteci Bekir Coşkun'un ülke insanına, gazetecilik mesleğine, demokrasiye, basın özgürlüğüne katkılarını unutmayacaklarına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 7 |
| Tarih: | 20.10.2020 |
UTKU ÇAKIRÖZER (Eskişehir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Genç yaşta kaybettiğimiz gazeteci yazar mevkidaşımız Sayın Markar Eseyan'a Allah'tan rahmet diliyor, ailesine ve AK PARTİ Grubuna başsağlığı diliyorum.
Yine bu hafta sonu gazeteciliğin duayen isimlerinden birini sevgili Bekir Coşkun'u da kaybettik, bugün son yolculuğuna uğurladık. Bekir Coşkun gazetecilik hayatı boyunca kalemini hiçbir zaman eğip bükmedi; sadece işçinin, çiftçinin, emeklinin, esnafın, gencin, kadının, fakirin fukaranın yani tüm insanımızın sesi olmakla kalmadı, yuvasız kuşun, sahipsiz köpeğin de sesi oldu. Pako'yu, Postal'ı ve daha nice can dostu hayvanları bize ve evlatlarımıza sevdirdi. Rant uğruna feda edilen dağları, ovaları, ırmakları, denizleri anlattı hep. Bu ülkeye, bu ülkenin insanına gazetecilik mesleğine, demokrasimize, basın özgürlüğüne katkılarını hiçbir zaman unutmayacağız.