GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Covid-19 salgınından sağlık çalışanlarının da etkilendiğine, yeni sağlık personeli alımı yapılması ve filyasyon ekiplerinin kuvvetlendirilmesi gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:15
Tarih:11.11.2020

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) - Sayın Başkan, Covid-19 salgınıyla sağlık personeli özveriyle mücadele etmeye devam etmektedir. Bu arada, sağlık personeli de hastalığa yakalanmaktadır ve çalışamamaktadır. Bu durum, sağlık personeli açığına sebep olmaktadır. Ayrıca, artan yoğunlukta sağlık personeline ihtiyaç artmaktadır. Bu nedenle, yeni sağlık personeli alımı yapılmalıdır. Ayrıca, filyasyon ekiplerini araç ve idari personelle desteklemek, ekipleri kuvvetlendirmek gerekiyor.

Sağlık personelini her konuda desteklemek gerekir. Çalışan tüm sağlık personeli kadro ayrımı gözetmeden aynı işi yapmaktadır. Bu nedenle, aile sağlığı merkezlerinde çalışan "kamu dışı çalışan" olarak tanımlanan sağlık personeli kadroya geçirilmeli, farklılıklar giderilmelidir. Çeşitli adlarla sözleşmeli olarak çalışan sağlık personeli, öğretmenler, diğer kamu çalışanları da kadroya geçirilmeli, personel arasındaki farklılık giderilmelidir.

Saygılarımla...