GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 7'nci Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:31
Tarih:14.12.2020

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) - Sayın Başkan, Sayın Tarım ve Orman Bakanına sormak istiyorum: Tarım arazilerini yeteri kadar sulayamıyoruz ve sulama imkânlarından her çiftçimiz yararlanamıyor. Her çiftçinin yararlanması ve arazilerin yeteri kadar sulanması için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Kahramanmaraş akarsu zengini olmasına rağmen tarımsal arazilerin sadece yüzde 30'u sulanmaktadır. Kılavuzlu ve Adatepe Barajlarının sulama kanallarının bitmesi çok önemlidir. Sulama kanallarımızı ne zaman kullanabileceğiz?

Tarımsal verimin artması için, bilimsel tarım, teknik destek ve denetim için ziraat mühendisi ve veteriner hekim istihdamının artmasını düşünüyor musunuz? 2021 yılında kaç ziraat mühendisi alınacak?