GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hâlâ Fettah Tamince gibi, Ethem Sancak gibi insanların arkasında durulmaya devam edildiği için bu işin üzerine gittiklerine, on sekiz yılda ülkenin başına gelenlerin ne Menderes ne Demirel ne de Erbakan zamanında geldiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:34
Tarih:17.12.2020

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - İşte, bizim tam da bu noktada sözümüzün arkasında duruyor olmamız lazım, siyasetçilerle. Eğer, Türkiye'nin bu tür sıkıntıları varsa, bunları aşmak istiyorsak şeffaf bir şekilde yapmamız gerekiyor. Burada BMC'nin ortağından, Ethem Sancak'tan bahsetmek istiyorum. Ethem Sancak, FETÖ terör örgütüyle ilgili, Fetullahçı terör örgütü liderine yaptığı... Eğer, kendisi "Ben, onu Türkiye'nin ve dünyanın lideri olarak görüyorum ve onunla ilgili gönül bağım var." dedikten sonra savunma sanayisini Ethem Sancak gibi birisine bu deneyiminden sonra teslim ediyorsanız, işte biz onun için Tank Palete karşıyız; onun için AKP'nin bu işi halledemeyeceğine karşıyız.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Fettah Tamince gibi Ethem Sancak gibi insanların arkasında durmaya devam ettiğiniz için biz hâlâ kuşkuyla bu işin üzerine gidiyoruz. Siz hâlâ Fetullahçı terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkarmak niyetinde olmadığınız için, bu işin de tam içinde olduğunuz için, o yüzden biz bu konunun üzerine gitmeye devam edeceğiz. Ne savunma sanayisini ne milletin birikimini, Fetullahçı terör örgütü başta olmak üzere, bunların hiçbirisine teslim etmemekte kararlıyız.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti yüz yıllık birikiminde, birçok siyasi parti, birçok darbe, birçok demokrasi aşamalarından geçmiş bir cumhuriyet birikimidir.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Teşekkür ederiz.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Burada birçok şey olmuştur ama şunu unutmayalım: Bu on sekiz yılda Türkiye'nin başına gelenler, ne Menderes'in zamanında ne Demirel'in zamanında ne Erbakan'ın zamanında gelmiştir; millî görüş gömleğini kendi vücudundan çıkarıp da yüzünü emperyalizme dönenlerden gelmiştir. (CHP sıralarından alkışlar)