GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adana ili Yüreğir ilçesi Doğankent Bahçelievler Mahallesi'nde DSİ'ye ait E-4 Sulama Kanalı'nın çöplük durumuna geldiğine, başta çocuklar olmak üzere bölgede yaşayanların sağlığını olumsuz yönde etkilediğine, DSİ Bölge Müdürlüğünün her türlü müracaata rağmen bir türlü önlem almadığına, kanalın acilen ıslah edilmesi gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:44
Tarih:09.02.2021

ORHAN SÜMER (Adana) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Adana Yüreğir Doğankent Bahçelievler Mahallesi'nde Devlet Su İşlerine ait E-4 sulama kanalının hâli ne yazık ki bu fotoğrafta görüldüğü gibidir. Yeterli önlem alınmadığı için su kanalı çöplük durumuna gelmiştir. Su kanalının olduğu güzergâhta 1'i ortaöğretim olmak üzere yaklaşık 1.500 öğrencili 2 tane okul bulunmaktadır. Bu durum, başta çocuklar olmak üzere, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkilemekte, hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

Adana Büyükşehir Belediyesinin defalarca temizlemesine rağmen, kanal, kısa zamanda tekrar aynı görüntüyü almaktadır. Devlet Su İşleri Bölge Müdürünün, her türlü müracaata rağmen gelip bir türlü önlem almaması, su kanalını temizlememesi... Ve bir daha aynı görüntülerin yaşanmasını engellemek için ıslah etmesi gerekmektedir. Buradan yetkilileri bir an önce göreve çağırıyorum.