GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un yaptığı açıklamasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:4
Birleşim:57
Tarih:10.03.2021

HÜDA KAYA (İstanbul) - Değerli arkadaşlar, iktidar olmak, yönetici olmak sorumluluk sahibi olmak demektir. Sorumluluğunun bilincine varamayanlar, yaptıkları politikalarda çürümeyi, yozlaşmayı önleyemeyenler, sonuç alamayanlar artık "yüzde 51, 51" diyerek yüzde 30'ların altına inen, çökmüş, iktidar olamayacak bir partinin yöneticileri, vekilleri bize adap erkân gösteremezler.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Siz de bize gösteremezsiniz.

HÜDA KAYA (Devamla) - Bu, sizin çökmüşlüğünüzün, sizin çözümsüzlüğünüzün, çaresizliğinizin bir göstergesidir. Her şeyde yalan söyleyebildiğiniz gibi ben konuşmamda sizlere örnekler verirken "Kindar bir nesil yetiştirdiniz." diyorum. Yok efendim, gençliğin tamamını ben kindarlıkla itham etmişim.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - "Sapık" dediniz.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Aynen öyle, "sapık ve tecavüzcü" dediniz.

HÜDA KAYA (Devamla) - Hayır, efendim. Sizin yetiştirdikleriniz, sizin Türkiye'nin geleceği için hedef aldığınız gençlik, ülkenin canını okuyor. Tecavüzcülerle doldurdunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Bak, tekrar ediyorsun.

HÜDA KAYA (Devamla) - Ama öyle bir gençliğimiz var ki insan haklarının bilincinde, barışın bilincinde, özgürlüğün bilincinde, adaletin bilincinde, nerede hakkını nasıl arayacağının da farkında. Bu gençlerimiz de var elhamdülillah.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU BAN (Erzurum) - Doğu'da bebeleri öldürdünüz, Doğu'da kadınları öldürdünüz, önce bunun hesabını verin!

HÜDA KAYA (Devamla) - Çaresizliğinizden, çaresizliğinizden... Tacizci ve tecavüzcü arıyorsanız içinizde, evlerinde kadınların katledildiği, ölüleri çıkan vekillerinizin soruşturmalarını yapın.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - İyice ayarını kaçırdın, iyice!

HÜDA KAYA (Devamla) - Biz yapıyoruz ve cevabını da veriyoruz.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Çok güzel cevap veriyorsun, iyice ayarı kaçırdın!

HÜDA KAYA (Devamla) - Çaresizliğinizle kalkıp biz burada Ankara'dayız, bana Kandil'in hesabını soramazsınız. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Nasıl soramayız?

HÜDA KAYA (Devamla) - Soramazsınız.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Sorarız.

HÜDA KAYA (Devamla) - Siz kimsiniz bana Kandil'i soruyorsunuz? Biz Ankara'dayız...

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU BAN (Erzurum) - Çocuk katillerisiniz hepiniz.

HÜDA KAYA (Devamla) - ...Türkiye'de vatandaşımızın iradesini temsil ediyoruz.

ORHAN ERDEM (Konya) - Kandil'i lanetler misin burada? Ağzından onu bir duyalım.

HÜDA KAYA (Devamla) - Burada çözüm bulacaksınız. Tacizcilere, tecavüzcülere engel olacaksınız ve onları hapsedeceksiniz. (HDP sıralarından alkışlar)