GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:78
Tarih:27.04.2021

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Sayın Başkan, şimdi burada biz isterdik ki eğer burada bir samimiyet varsa, bu konuda bir konsensüs, bir uzlaşma teklifi varsa Sayın Gürsel Erol bunu... Yakışanı nedir? Yakışanı, kürsüde "Gelin uzlaşalım, bunu beraber yapalım." demesidir; orada size eğilerek onu fısıldaması değil.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Eğilmiyor.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Şimdi, eğildi veya eğilmedi. Şimdi buradaki mesele, Gürsel Erol Bey'in hem AK PARTİ sıralarına dönüp hem MHP sıralarına dönüp bize bunu kara çalmaya çalışması -tutanakları okur kararınızı verirsiniz- bu, uygun ve hoş bir tavır değildir çünkü Osman Erbaş Paşa'mızın biz hatırasına ihanet mi ediyoruz? Hayır. Aksine diyoruz ki "Bu, kanunla düzenlenecek bir husus değildir." Şimdi, bundan sonra yapılabilecek bir faaliyet, Gürsel Erol teklif etti, onun iteklemesiyle oldu mu denilecek? Türk devleti, diyelim ki Osman Erbaş Paşa'ya o noktada çok güzel, yakışan bir şey yaptı.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Bülbül, tamamlayalım lütfen.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Bu noktada, şimdi biz sanki burada hiç düşünmüyoruz, hiç düşünmemişiz gibi bir algının ortaya çıkması gerçekten bizi üzmüştür. Bizim hararetimiz, Gürsel Erol Bey'in bu noktada bizim sıralarımıza dönüp sanki bu meseledeki hissiyatımız, akrabası milletvekili olmasına rağmen vurdumduymaz ve Elâzığ halkına bizi havale edecek şekilde, Elâzığ'da da bunun bir fitneye yol açmasının önünü açmasındandır. Elâzığ'da bu vatana, millete sahip çıkan Milliyetçi Hareket Partili, AK PARTİ'li bir dünya insanımız var, hemşehrimiz var. Orada şimdi o insanlar zor duruma mı düşecekler, Gürsel Erol Bey bu noktada CHP'nin teklifini verdi diye. AK PARTİ ve MHP bu konuda vurdumduymaz mı olacak? Bizim itirazımız bunadır. Bizim buna vurdumduymaz olmamız mümkün mü? Osman Erbaş Paşa'mızın naaşının başında biz de ayakta durduk, bekledik; ailesiyle birlikte acıyı paylaşmaya çalıştık, ne münasebet! Elâzığ'la ilgili olarak bir korgeneral var diyorsunuz. Soruyorum ikincisini, ikincisinin adını bile bilmiyorsunuz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Bülbül...

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Bir Elâzığ'lı olarak bu konuda bilginizi gözden geçirin. Olur mu öyle şey ya! (MHP sıralarından alkışlar)