| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı (1/887) ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/861) ve Sayıştay tezkereleri a) Ekonomi Bakanlığı |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 09 .11.2017 |
UTKU ÇAKIRÖZER (Eskişehir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, Yolsuzluk Algı Endeksi'nde ülkemiz 66'ncı sıradan 75'inci sıraya düştü bir yıl içinde. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?
Süper teşvik modeli getirmiştiniz geçen yıl ama bugünkü sunumunuzda somut bir yatırım duyurmadınız. Talep mi yok? Yabancı yatırım gelmiyor mu? Güven duymuyor mu? Siz neye bağlıyorsunuz?
Gıda komitesinde yeni gıda ithalatı kararı gündemde mi?
Yine, Sayın Gümrük Bakanı "Ekonomi Bakanlığıyla birlikte sınır ticaretini düzenleyeceğiz." şeklinde açıklama yaptı, "kaçakçı" denilmeyecek oradaki insana. Yeni model nasıl bir model olacak? Detayları ortaya çıktı mı?
Bir de Avrupa Birliği ile gümrük birliği güncellemesi çalışmalarının siz bu yıl başlayabileceğini düşünüyor musunuz? Bunun önünü açmak için, demokratikleşme anlamında atılacak adımlar var mıdır?
Son olarak da konuşmam sırasında ifade ettiğim, bu, yabancılara satılmış olan Türk markalarına TURQUALITY desteği verilmesi noktasında, işte, bu paraların, desteklerin geri istenmesi ya da bir soruşturma açılması gibi bir düşünceniz var mı?
Teşekkür ederim.