| Komisyon Adı | : | ANAYASA KOMİSYONU |
| Konu | : | Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/2137) (Alt komisyon metni) |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 05 .03.2018 |
ÖZKAN YALIM (Uşak) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Şimdi, biraz önce söylemiştim, devletin valisinden, devletin memurundan artık Hükûmetin valisi ve Hükûmetin memuru...
Bir şeyi de özellikle atlamak istemiyorum, biraz önce Sayın Mehmet Parsak'la konuştuğumuzu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bir önceki madde de seyyar sandıklarla alakalı. Seyyar sandıklar gerçekten ittifakça çok iyi düşünülüp -hiçbir tane oyun- gelip kullanılmayan oyların da tamamen toparlanması adına düzenlenmiş bir madde. Burada gerçekten sizleri bu ileri düşünceden dolayı tebrik ediyorum ancak duyarlı vatandaşlar, doğru bir şekilde kendisine yatalak hâlde destek de verse bunun devlet tarafından, Hükûmet tarafından verilmediğini umarım göz önünde bulunduracaktır, yoksa birilerinin baskısı üzerine üç beş oy daha almak adına yapılan bir operasyon olduğunu da paylaşmak istiyorum.
MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Aynen söylerseniz daha samimi olur, konuya atıf yaptınız madem.
ÖZKAN YALIM (Uşak) - Samimiyim.
MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Sohbet esnasında nasıl söylediyseniz lütfen öyle söyleyin, kayda da geçsin biraz önce ne söylediyseniz. Aynen öyle söyleyin.
ÖZKAN YALIM (Uşak) - Evet, aynen, bire bir söylüyorum çünkü...
BAŞKAN - Uşak lehçesiyle.
ÖZKAN YALIM (Uşak) - Hiç sıkıntı değil, Uşak lehçesiyle de söyleyebilirim.
Yani evinde yatalak durumda olan yaklaşık 100 bin, bunların yaklaşık 60-65 bin kişisi oy kullanmaya gelemiyorsa bu 60-65 bin oyun peşinde olunan bir düşünce olduğunu, tabii, bu kişilerin de devletten destek aldığını, yardım aldığını da göz önünde bulundurursak amacın nereye doğru gittiğini de paylaşmak istedik, biraz önce Sayın Parsak'la bunu paylaştık.
MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Çok paylaşmadınız. Burada net paylaştınız da şimdi de net paylaşırsanız...
ÖZKAN YALIM (Uşak) - Tam net paylaştım.
Bir şeyin altını çizmek istiyorum, özellikle Sayın Parsak'ı tebrik ediyorum, 16 Nisandan önce aynı bu kenarda oturduğumuzda, 9 Şubat 1969'un MHP'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu, 2019 yılında kapısına kilit vurduracağını söylemiştim ama iyi bir hamleyle artık baraj sorunlarını çözmüş oldular, buradan da kendisini tebrik ediyorum yani.