| Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünün (EÜAŞ) ve bağlı ortaklığı Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürlüğünün 2015 ve 2016 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 18 .10.2018 |
KEMAL PEKÖZ (Adana) - Sayın Başkan, tekrar bir soru sormak istiyorum: Bazı haber ajanslarında geçen haberler var son zamanlarda özellikle, Soma'da yapılan termik santralde çalıştırılan işçilerin yaklaşık olarak 2 bininin işten çıkarıldığı, yerine Çin'den işçi getirildiği yolunda haberler var. Bu haberler gerçek midir? Bu kadar işsizliğin olduğu bir ülkede neden Çin'den işçi getirtilmesi isteniyor? 650 işçinin 150 tanesi teknik eleman, bu anlaşılır bir şeydir ama geri kalan 500 tanesine neden ihtiyaç duyulduğunun merakı içerisindeyim.
Ayrıca, işten çıkarılan işçilerle ilgili ne gibi bir işlem yapılması düşünülüyor? Böyle herhangi bir durum var mıdır? Var ise bu çıkarılan işçilerin hukuki sorunları çözümlenmiş midir? Bunu merak ediyorum.