| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Komisyonda bugünkü konuşma sürelerinin uzatılması gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 31 .10.2018 |
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım. İkinci gün görüşmeleri hayırlı olsun diyorum. Umarım verimli bir tartışma ortamı olur.
Sayın Başkanım, bu ikinci gün çok sayıda kurum ve kuruluşun bütçesini görüşüyoruz, çok sıkışmış bir şekilde görüşüyoruz. Takvim de uygun, genel olarak alınan karar bölümler üzerinde onar dakika konuşma çok kısa. Bu on dakika içinde bu kadar kurumla ilgili görüşlerimizi ortaya koyma şansımız yok.
Değerli arkadaşlar, biz burada milletin bütçe hakkını kullanıyoruz hem 2019 bütçesiyle ilgili konuşacağız hem 2017 yılı kesin hesaplarıyla ilgili konuşacağız. Çalıştık, araştırmalar yaptık, nedir, sorduk uzmanlara, dünya kadar hazırlık yaptık ama bu hazırlığı on dakika içinde burada sunun. Yani bu, şu demektir: Yapmayın bu görevinizi. Gelin, milletvekilisiniz ne güzel, bak, 600 kişi de oldunuz, güzel güzel kırmızı halılar yerine işte turkuazlar geldi, burada yemekler ucuz, güzel yani daha ne istiyorsunuz.
BAŞKAN - Sayın Bekaroğlu, Komisyonun takdiridir bu.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Ne var ben de Komisyonunun takdirini eleştiriyorum.
BAŞKAN - Komisyonun takdiridir.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Ve yeni teklifte bulunuyorum, bu takvimi değiştirsin Komisyon.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Bu kadar süre içinde gerçekten bu görevi yapmamız, bu bütçeleri görüşmemiz mümkün değil. "Görüşün." demek, "Bu bütçeleri görüşmeyin." demektir. Usulen burada bulunuyorsunuz yani işler, işte, demokrasi oyunu devam edecek şeklinde bulunuyorsunuz.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Ben uzatmayı teklif ediyorum değerli arkadaşlarım, tekrar tartışmaya açalım ve bugünkü görüşmelerin sürelerini uzatalım diyorum.