| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/276) ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/275) ve Sayıştay tezkereleri a)Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı b)Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı c)Karayolları Genel Müdürlüğü ç)Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu d)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 05 .11.2018 |
İSMAİL ÖZDEMİR (Kayseri) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Sayın Bakanım, Ankara-Niğde arasında yapılacak olan toplam uzunluğu bağlantı yollarıyla birlikte 330 kilometreyi bulacağı ifade edilen Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nin yapımına Ağustos 2017 tarihinde başlanmıştır. Acaba aynı projeye Kayseri'nin de dâhil edilmesi düşünülüyor mudur?
Yine bir başka sorum, Antalya'yı Konya ve Kapadokya bölgesiyle Kayseri'ye bağlayacak Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin de 2020 yılında tamamlanması planlandığı ifade edilmektedir. Acaba bu projede gelinen aşama nedir?
Bir diğer sorum da, Kayseri-Felahiye yolunun -ki bu yol aynı şekilde Kayseri'yi Yozgat'a bağlayan bir yoldur, çok manada da burada trafik kazaları meydana geliyor- yenilenmesi gündemde olmakla beraber acaba şimdiye kadar hangi çalışmalar yapıldı? Yürütülen faaliyetlerimiz nelerdir?
Son sorum da, Sayın Başkanım, Kayseri ili İncesu ilçesi Subaşı Mahallesinin kendi mahallesine ulaşabilmesi açısından bir kavşak talebi var.
Bunu da iletmiş olayım, arz etmiş olayım.
Saygılar sunuyorum.