| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1369) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 07 .12.2018 |
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Son söz milletvekilinindir kuralında da konuşmak istiyorum ayrıca, ayrıca konuşmak istiyorum.
BAŞKAN - Onda son sözü başkasına verdim efendim, Sayın Kalaycı kullanıyormuş.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Ne zaman? Kimseye vermedin daha.
BAŞKAN - Sayın Kalaycı istedi, ona verdim.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli arkadaşlar; son söz yerine konuşuyorum.
Bu madde konuşulurken, görüşülürken 43'üncü maddede söylemiştim. Bakın, güzel bir şey yapıyorsunuz. "100 bin civarında insanı etkiler." diyor. "Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve diğer ödemeler bin TL'nin altında olamaz." diye bir düzenleme getiriyorsunuz. O zaman da söylemiştim ancak bu, şey yapılıp medyada da bu torba iki konuyla tanıtıldı. Bunlardan bir tanesinde "En düşük emekli maaşı bin lira." diye, ondan sonra "İşsizlik maaşı kolaylaşıyor." diye tanıttınız ama ondan sonra da gerçekten Sayın Altunyaldız, millete de gittiniz, bir tuzak kurdunuz. Nasıl tuzak kurdunuz? Hakikaten ya, milletvekili, devlet millete tuzak kurar mı? Kurulan tuzak şu değerli arkadaşlarım: Bu yürütme maddesinde deniliyor ki, tam okumak istiyorum izninizle değerli arkadaşlarım: "43'üncü maddenin yayımı tarihini takip eden ilk ödeme döneminde..." Diyorsunuz ki: "Biz aralık ayında bu maddeyi yasalaştıracağız, kanunlaştıracağız ancak uygulamayı ocak ayındaki ilk ödemeden sonra yapacağız." Bu ne demektir biliyor musunuz değerli arkadaşlarım? Bu, şu demek: Arkadaşlarımıza ocak zammı bu iyileştirmeden sonra verilmiyor, öncesinden verilecek. Değerli arkadaşlarım, zaten zamla beraber o noktaya gelecekler. Büyük bir çoğunluğu, bu 100 bin kişiden belki de 80 bin kişi o noktaya gelecek yani bin lira sınırına zaten gelecek. Dolayısıyla hiçbir şey vermemiş oluyorsunuz.
Bir şey yapmak istiyorsanız önergemi destekleyin. Önergemin desteklenmesinin anlamı da şu: Bu arkadaşlarımız, herkes, en asgari maaş bin lira olacak aralık ayında. Ocak ayında yüzde 20 zam verdiğinizde 1.200 lira olacak değerli arkadaşlarım. Asgari ücret zaten 1.800 lira, 2 bin lira falan olduğu zaman asgari ücretin yine çok altında. Niye bunu insanlara çok görüyorsunuz değerli arkadaşlarım ya? Bunu yapın.
Arz ederim efendim.