| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İş Birliği Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi (2/1597) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 15 .05.2019 |
AYDIN ADNAN SEZGİN (Aydın) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Sayın Başkan, bir önceki konuda sorduğum ve kendimce önemsediğim iki önemli soru cevapsız kaldı, oylamaya geçtiniz. Bu sorularıma cevapları yazılı olarak almak istediğimi kayda geçirmek istiyorum lütfen.
BAŞKAN - Sayın Genel Müdürümüz not aldı.
AYDIN ADNAN SEZGİN (Aydın) - Teşekkürler efendim.
Şimdi, 3 askerî anlaşma var önümüzde. Ben sorumu bu 3 anlaşmayı da kapsayacak şekilde soracağım. Türkiye'de savunma konuları danışmanlığı, işte güvenlik, askerlik yani paralı askerlik tipi organizasyonları kapsayan özel uzmanlık şirketleri bulunduğu biliniyor. Hatta kamuoyumuzun bir kısmında da ciddi kaygı yaratmıştı bu şirketlerle ilgili haberler. 3'ü için de söylüyorum, şimdi bu askerî eğitim ve iş birliği anlaşmalarına bu tür şirketlerin dahli olması söz konusu mu, bu öngörülüyor mu? Öngörülmüyorsa dahi ilerde anlaşmaların uygulanmasında bu tür özel şirketlerin kullanılması söz konusu olabilir mi?
Teşekkür ederim.