| Komisyon Adı | : | (10 / 102, 461, 682, 977, 981, 982) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Erdem İsmetoğlu'nun, genel anlamda hayvan hakları, Genel Müdürlüğün bu konudaki görevleri ve öneriler hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 22 .05.2019 |
SERAP YAŞAR (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
Ben de aslında bu işi dinlerken, biraz geciktiğim için anlamaya çalıştım önden. Veterinerlik fakültelerini ve veterinerlik öğrencilerini bu işin içine... Madem gönüllülükle katılınabiliyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla veterinerlik fakülteleri bu işin epeyi dışında tutuluyorlar. Hatta Komisyona da çok fazla davet edilmemişler, bana İstanbul Veterinerlik Fakültesinden öyle bir şikâyet de geldi. Dolayısıyla bence bu işe daha çok tarafı dâhil edebilirsek o toplumsal, zihinsel dönüşüme de bir katkısı olur.
Ayrıca mevzuat çalışması da bir taraftan yapacak mıyız bilmiyorum bu Komisyonda yani mevzuatın eksiklikleri üzerinde.
BAŞKAN - Şöyle: Biz, tabii ki mevzuattaki bir defa eksiklikler nedir, onu görmemiz lazım, uygulamadaki eksikler veya yanlışlıklar, onlarla ilgili hazırlayacağımız raporda bunları teklif edeceğiz.
SERAP YAŞAR (İstanbul) - İşte hepsine bütüncül bir yaklaşımla bakılması gerektiğini düşünüyorum ben. Sadece belediyeleri suçlayarak da bir yere varamayız. Yani İstanbul Milletvekiliyim ben. İstanbul'da birçok ilçede aslında hem bu veterinerlik hizmetleri var hem de barınaklar var ama bunların niteliği, hocamın söylediği gibi, işte işin niteliğiyle ilgili. Bütçe de var. Mesela benim yaşadığım yer eskiden bir beldeydi, henüz ilçeye dâhil olmuş bir yer, kocaman bir hastane niteliğinde bir yer var ama sadece kısırlaştırma yapıyorlarmış, başka herhangi bir hizmet yok. Dolayısıyla o kocaman bütçe, o kocaman binalar daha fonksiyonel, daha işlevsel kullanılabilir. Bence bunları değerlendirelim diyorum bunu öneriyorum.