| Komisyon Adı | : | (10 / 102, 461, 682, 977, 981, 982) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdür Yardımcısı Abuzer Yazıcıoğlu'nun, hayvanların haklarının korunmasındaki mevcut yasal durum, adli konular ve öneriler hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 22 .05.2019 |
SERAP YAŞAR (İstanbul) - Başkanım, ben de bir küçük ilave yapayım.
Madem atıktan bahsedildi, Külliye merkezli, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın yürüttüğü bir proje var, Sıfır Atık Projesi. Belki bu, hayvan hakları, barınaklar, belediyelerin yükümlülüğü, kaynak meselesini bu Sıfır Atık Projesi'yle entegre hâle getirebilirsek... Ciddi anlamda belediyeler bunu benimsedi. Ben İstanbul Milletvekiliyim, kendi bölgemde bile birçok belediye bunu çok güzel biçimde uyguluyor ve ciddi bir kaynak da meydana geliyor. Dolayısıyla, belki bu entegrasyon sağlanabilirse bu, bu kaynak sorununa çözüm olabilir. Birinci söylemek istediğim bu.
İkincisi de: Konseyde bu tip mevzularda -Avrupa Konseyinde bir görevim var benim- toplumsal farkındalığın artması için parlamenter kampanyalar başlatıyorlar. Belki Komisyonumuz vesilesiyle, sonuçta bu asli bir komisyon değil, bir araştırma komisyonu yani mevzuat bağlamında bilmiyorum bir araştırma komisyonundan böyle bir şey çıkıyor çıkmıyor ama olabiliyorsa eğer bu Komisyonun çalışması için de parlamenter bir kampanya başlatsak toplumsal farkındalığın artması, toplumun tüm kesimlerine bu hayvan hakları meselesinin yaygınlaştırılması için, belki bu da o toplumsal, zihinsel dönüşüme katkı sağlayabilir.
Teşekkür ederim.