| Komisyon Adı | : | (10 / 38, 466, 494, 536, 978, 983, 984) Esas Numaralı Meclis Araştırma Komisyonu |
| Konu | : | Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Ulukol'un, bilişim ortamında karşılaşılan bağımlılıklar, risk faktörleri, yasal düzenlemede Güney Kore örneği ve diğer öneriler hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 17 .07.2019 |
KAMİL OKYAY SINDIR (İzmir) - Ben size soru sorma hakkını kendimde görmüyorum çünkü sizin de diğer arkadaşların da sunumunu izleme şansım olmadı, sonuna yetiştim. Yoğun bir program geçiriyoruz, özür diliyorum, bir başka programım nedeniyle... Sayın Bakanım, sizlerden de özür diliyorum.
Soru değil de bu konuştuğumuz konular üzerine aklıma bir şey geldi. Geçenlerde Almanya'da çocuklar bir eylem yapıyordu. Bir video, bir görüntü vardı, gördünüz mü? Ellerinde dövizler, anne ve babalarını "Şu cep telefonlarınızı artık elinizden bırakın, bize zaman ayırın." diye bayağı protesto edip yürüyüş yapmışlar. Bir okul herhâlde onu örgütlemiş. Tabii, o bayağı viral gibi yayıldı herkese, bana da geldi, sizlere de gelmiştir, gelmemişse gönderirim.
Bu Komisyonun, aslında, rapor üretmenin dışında... Tabii, raporda sonuç, öneriler de geliştirilecektir, özellikle kamu sorumlularına görevler de tevdi edilecektir mutlaka ama kamu spotu ve benzeri çalışmaların halkın bu konuda bilinçlendirilmesi yani çocukları karşımıza alıp sorunlarını onlar üzerinden ya da İnternet bağımlılığı ya da bilişim teknolojileri bağımlılığı meselesini çocukların psikolojik, sosyolojik durumları üzerinden değerlendirmenin ötesinde, onların velileri üzerinden, onların çevreleri üzerinden, çocuğun sosyal çevresinde onu etkileyen unsurlar üzerinden de mutlaka analiz etmek ve çözüm üretmek ve o hedef kitlelere de ulaşarak... Ki bunun, dediğim gibi, bir kamu spotu vesaire gibi bir çalışmayla hocalarımızın önerileri doğrultusunda, onların katkıları ve onların önderliğinde yapılması da çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.