| Komisyon Adı | : | İÇİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/2368) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 21 .11.2019 |
FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Teşekkür ediyorum.
Şimdi, öncelikle tutanaklara geçsin dediniz, bizimki de tutanaklara geçsin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, özelleştirmelere karşı değiliz ama ne zaman, nerede, neyin özelleştirileceği bizim için önemli. Biz zaten karma ekonomik modeli de savunuyoruz biliyorsunuz.
Şimdi, askerî yetkili arkadaşımızın söylemleriyle buradaki yazılanlar da biraz çelişiyor, şöyle, okuyayım ben şimdi bu maddeyi:
"Vardiya yatakhaneleri, gazinolar, sosyal tesisler, özel, yerel ve kış eğitim merkezleri ile kantinlerin tamamı, bir kısmı veya bazı şubeleri kiraya verilebilir, bu şekilde elde edilen gelirler..." diye devam ediyorsunuz.
Şimdi, sanki buradaki ve/veya yok, tabii yazımda bir hata olabilir, onu özelikle belirtmek isterim. "Merkezleri ile..." Bunların tamamı var zaten, sizin anlattığınızla sanki buralar değil de içindeki yapılacak işletmeler, örneğin; oradaki bir pastane, oradaki bir berber, oradaki bir kuaför gibi anlatıyorsunuz ama sizin yazdığınızda değil; yatakhaneler, garnizonlar, sosyal tesisler, bunların tamamıyla ilgili, diğer söyledikleriniz tali şeyler.
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ BAŞKANI ALBAY KEMAL ANKARALI - Bir kısmı kapsamında...
FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Yani baştan ama tamamı diye söylemişsiniz.
İkinci kısım, şimdi bu tür şeylerde ben size yaşadığım bir örneği vereyim, şimdi bunların tartışılması lazım, onun için baştan beri söylüyorum: Bu Çorum'da şeker fabrikası özelleştirildi, daha sonra bizim o bölgede yaşayan insanlar ciddi sıkıntı çektikleri için götürülmesi mümkün değil, maliyeti çok yüksek, ben bunun üzerine Bakana bir soru sordum. Bakanın verdiği cevap, dedi ki: "Sözleşmeyle kendimizi bağlamışız, bundan sonra yapacak bir şey yok." Hata olduğunu kabul ediyor "Ama sözleşmeyle kendimizi bağlamışız, tazminatı yüksek olacak, onun için yapacağımız bir şey yok." diyor.
Şimdi buradaki sizin amacınız, bir taraftan ben amacı da anlamış değilim. Personel yetersizliğinden mi bunları kiraya veriyorsunuz, bir? İki: Burası boş kaldı, onun için mi kiraya veriyorsunuz, gelir elde etmek için mi veriyorsunuz, yoksa Sayın Vekilim Ali Bey'in söylediği gibi birilerine menfaat sağlamak için mi veriyorsunuz? Bu konular da net değil. Eğer gerçekten ihtiyaçsa... Yani, buradan elde edilecek gelirin devlete bir faydası olacak, onun için mi veriyorsunuz? Personel yokluğundan mı veriyorsunuz? Yani, onu anlamış değilim. Bir açıklarsanız sevinirim.