KOMİSYON KONUŞMASI

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Sayın Bakanım, Van Barosunun Beşikdüzü Cezaevi için hazırladığı, Diyarbakır Barosunun Elâzığ Cezaevi için hazırladığı işkence raporları için niye bir açıklama yapmıyorsunuz?

Cezaevlerindeki hamile kadınlar, çocuklu kadınlar ve 780 bebek ne zaman özgürlüklerine kavuşacak? Bu konuda çok büyük sıkıntı var.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Yine az evvel size ölümünden dört gün önce dilekçesini verdiğim Muzaffer Özcengiz ve şu anda da yine Halime Gülsu'nun mektubu, ölümünden dört gün önce yazdığı ve cevap alamadığı dilekçesi, size vereceğim. Bunlar hakkında ne işlem yapacaksınız?

Yine, Nesrin Gençosman, E tipi cezaevinde geç sevk yüzünden vefat etmişti. Bunun için bir açıklama var mı?

Yine, Şerif Mesutoğlu, Siverek Cezaevinde açlık grevinde.

BAŞKAN LÜTFİ ELVAN - Lütfen bitirin.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Tamam.

Ve B vitamini alamıyor, oldukça kötü durumda, ölüme doğru ilerliyor, ne yapıyorsunuz?

Mustafa Koçak İzmir Cezaevinde açlık grevinde, bunun için ne yapıyorsunuz?