| Komisyon Adı | : | TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve 60 Milletvekilinin, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2985) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 01 .07.2020 |
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Bu konuda bir örnek vermek istiyorum, şimdi bak...
BAŞKAN YUNUS KILIÇ - Yani Cengiz Bey, öbür madde de bununla alakalı yani böyle bir şey yok ama yani...
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Önemli olduğu için.
BAŞKAN YUNUS KILIÇ - Yani böyle bir şey yok ama yani.
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Çok özür diliyorum.
BAŞKAN YUNUS KILIÇ - Arkadaşlar, bir önergeyi bir saattir çalışıyoruz yani.
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Başkanım, yani burada bizim kendimizle alakalı bir kaygımız yok, ülkemizle alakalı kaygımız var.
BAŞKAN YUNUS KILIÇ - Kendimizle alakalı değil ama buranın da bir çalışma şekli var yani bu kadar abartmayın ya. Bütün anılarınızı bugün anlatmak zorunda değilsiniz.
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Başkanım, kusura bakmayın, bunu söylemek zorundayım: Şimdi, TOKİ de kamu kurumu, değil mi? "Kamu yararına çalışıyor." diye söyleniyor. Şimdi bakın, şurada hazine arazilerinin satışı ve kiralamasıyla alakalı 2017'de yayınlanan tebligat var. Burada diyor ki: "Üç yıl içerisinde eğer üretim yapıyorsa bir çiftçi, hazine arazisini satın alabilir, ecrimisil ödeyerek kirasına devam edebilir." Tam yüz yıldır üretim yaptığı yerde, çiftçilerimizin limon ağaçlarının olduğu yerde arazi TOKİ'ye tahsis ediliyor ve orada da kamu yararı var diye TOKİ şu anda orada tahsise aldı, en değerli limonun üretildiği ve belediyenin imara açmasına müsaade etmediği bir noktanın tam göbeğine TOKİ şimdi gelecek, beton yığını hâline getirecek o bölgeyi. Bunlara karşı çıkmayalım mı Başkanım?
BAŞKAN YUNUS KILIÇ - Çıkalım.
CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) - Bunları söylemeyelim mi? Şimdi, bakın yapılan yatırımlardan, hizmetlerden, asla bundan rahatsız olacak bir insan tiplemesi değiliz. Kim yaptıysa, bir çivi çaktıysa Allah razı olsun. Biz de, cumhuriyet kuruldu, on yılda bu ülkeyi demir ağlarla ördük. Siyasi olarak tabii ki bunları söylemek durumundayız ama bu gerçeklerden hareketle bu yasaları yapalım diyorum ben de, değerli arkadaşlar.