| Komisyon Adı | : | SANAYİ, TİCARET, ENERJİ, TABİİ KAYNAKLAR, BİLGİ VE TEKNOLOJİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu ile arkadaşlarının Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3116) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 21 .10.2020 |
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Evet yani açıklama değil de doğru anladığımı ifade etmek istiyorum.
Şimdi burada ek 15'inci maddeden bu "Mücavir sahalara taşmalar hariç olmak üzere" ibaresini bir çıkaralım, öyle okuyalım; anlamak daha kolay oluyor, hariç tutulan kısmı bir çıkaralım. Diyor ki: "...rödovans sözleşmesi olmaksızın mücavirdeki sahalara taşmalar hariç olmak üzere, maden ocağı açılması, maden üretilmesi veya faaliyetleri durdurulmuş maden sahalarında üretim faaliyetlerinin durdurulmasına sebep olan durumların düzeltilmesi ve/veya işletme güvenliğine yönelik faaliyetlerin dışında üretim faaliyetinde bulunulması fiillerini işleyenlere... Yani redevans sözleşmesi yok sahada; adam kalkıp da bu ülkede maden işletmeciliği yapamaz, faaliyeti durdurulmuş bir maden ocağında durdurma sebepleri ortadan kalkmadan üretime devam edemez... Üç yıldan beş yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası verilir. Bu suçlardan hüküm giyenler, infazın tamamlanmasından itibaren on yıl boyunca madencilik faaliyeti yapamazlar."
Şimdi, burada "mücavirdeki sahalara taşmalar hariç olmak üzere" diye bir ibare koymuş.
BAŞKAN MUSTAFA ELİTAŞ - Arkadaşlar, tekniğini bilmiyorum ama Sayın Milletvekilinin teklifi bence doğru. Ben madenci olmadığım için bilmiyorum yani böyle bir şey varsa, az önceki söylediğimiz gibi, teknik olarak izah edin, eğer şeyse bence bu daha doğru bir teklif.
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Zaten mücavir sahalara taşmaların bir cezası var herhâlde anladığım kadarıyla.