KOMİSYON KONUŞMASI

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir milletvekilinin Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığını açıkladı ve bu bilgiyi bir hafta içinde savcılara söyleyeceğini açıklamıştı aylar önce. Hâlâ bu bilgiyi savcılara açıklamadı. Bununla ilgili, kendisine, bu bilgiyi, 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğu bilgisini savcıya açıklaması için talimat verdiniz mi?

İkinci sorum: Türkiye, Gri Liste'ye girdi, biliyorsunuz. IŞİD ve El Kaide gibi örgütlerin finansmanı konusunda etkin mücadele yapmadığı için Gri Liste'ye girdi. Bununla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum yani IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerinin finansmanı konusunda mücadele etmemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Üçüncü sorum: Çiftçi tarlasını ekemiyor Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Bu konuda bütçede yeterli kaynak yok. Bununla ilgili ne yapacaksınız?

BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Evet, başkalarına da soru hakkı verelim.

Tamamlayalım.

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Emeklilikte yaşa takılanlar bu bütçede yok. Emeklilikte yaşa takılanları neden bu bütçeye koymadınız?

Bir de son soru olarak şunu söyleyeyim o zaman: Faiz neden, enflasyon sonuç mudur?