| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve 85 Milletvekilinin, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4058) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 07 .01.2022 |
GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Bakan Yardımcılarımıza sormak istiyorum: Ya, bu uygulamayı yasa dışı olarak başlattınız, bir "tweet"le, bir açıklamayla başlattınız ve yasası bugün görüşülüyor yani bunu nasıl yaptınız, niçin yaptınız, yasaya dayanmayan bir uygulama nasıl başlatılabilir ve bankalar bunu nasıl uyguladılar?
İkincisi de -bakın, az önce Sibel Vekilim de söyledi, ben de söyledim- bu madde, çok sayıda Anayasa maddesine aykırı. Şimdi, bu, kuvvetle muhtemel Anayasa Mahkemesinin önüne gidecek ve iki ay, üç ay içinde karar çıkacak buradan. Bu maddenin bozulma olasılığını hiç görmüyor musunuz, bozulursa nasıl bir sistemik risk yaşayabiliriz? Bunları hiç hesaba kattınız mı? Anayasa'ya açıkça aykırı olduğunu çok sayıda vekilimiz iddia etti. Siz Anayasa'ya aykırı olmadığını mı düşünüyorsunuz?