KOMİSYON KONUŞMASI

ABDULLAH KOÇ (Ağrı) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Şimdi, ben biraz, geç kaldım çünkü karma komisyonun fezlekeleri söz konusuydu, özellikle milletvekilimize yönelik olan dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili. Ben o komisyonun da üyesiyim, o nedenle geç kaldım, kusura bakmayın.

Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Benim bir iki sorum olacak. Her ne kadar toplantıyı başından itibaren izleme fırsatı bulamasam da genel olarak sahip olduğum bazı bilgiler açısından bir iki soru sormak istiyorum.

Birinci sorum şu: Şimdi, tabii hukuki güvenlik sorunu aslında sınırları aşan bir sorun. Dolayısıyla artık ulusal sınırların gerçekten bu dijital mecralar konusunda çok anlam ifade etmediğini belirtmek istiyorum. Buna bağlı olarak, şimdi, özellikle hak ihlallerinin oluştuğu süreçlerde tazminat hukuku açısından yerel mahkemelerin veya ulusal mahkeme kararlarının kurumunuz tarafından, şirketiniz tarafından yerine getirilmesine ilişkin olan bir projeniz var mı? Yani örnek vermek istiyorum, Türkiye'de bir hak ihlaline uğrayan herhangi bir kullanıcınız veya üyeniz bundan dolayı bir ulusal mahkemede tazminata ilişkin bir kararı elde ettiği zaman siz buna nasıl bakıyorsunuz yani bununla ilgili tedbirleriniz var mı?

Diğer bir sorum, önemli bir soru aslında. Dijital emek konusunda ne diyorsunuz yani sizin bu konudaki bakışınız nedir?

Teşekkür ediyorum.