| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4336)(Devam) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 31 .03.2022 |
CAVİT ARI (Antalya) - Evet, Sayın Başkanım, ben de benzer konuyu dile getirmek istiyorum Abdüllatif Bakanımız gibi.
Şimdi, buradaki vatandaşlarımız bu şirketlerden kendileri çıkmamaktalar. Yani o sözleşme hükümlerine göre, sözleşmenin şahıs tarafından feshi söz konusu değil dolayısıyla burada şahıs tarafından sözleşme feshedilmiş gibi yorumlayarak o sözleşmedeki cayma koşullarını buraya direkt uygulamak çok hakkaniyete uygun olmayacak diye düşünüyorum.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Teşekkür ediyorum Cavit Bey.
CAVİT ARI (Antalya) - Çünkü buradaki yaşanan mağduriyet şirketlere TMSF tarafından el konulması nedeniyle yaşanılan bir mağduriyettir ve üye bu mağduriyetten yola çıkarak eğer vazgeçecekse bundan dolayı, yoksa kendi iradesiyle çıkması söz konusu değildir. O maddelerin buraya uygulanması doğru değildir, hakkaniyete aykırıdır.