KOMİSYON KONUŞMASI

AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ (Yalova) - Ya, ben aslında niye bir mantık örgüsünü, akıl yürütme örgüsünü çalıyorsunuz ortamdan diye bir eleştiride bulunacaktım ama Onursal Bey'in konuşmasından dolayı sarfınazar ediyorum ondan, istifade ettiğimiz güzel bir şey oldu.

Sadece küçük bir not: Bu muhalefeti susturma meselesinin üzerinde çok duruldu. Ben, tabii, öyle düşünmüyorum, öyle düşünmediğim için kanun teklifini de destekliyorum.

Bir de siyaseten de aslında buradaki eleştirileri dinlerken de sürekli zihnimde değerlendirdim tekrar. Mesela, Sayın Kılıçdaroğlu'nun sesini kısacak, onun konuşmasında siyaseten etki oluşturacak bir şeyi kısıtlamak siyaseten de benim açımdan doğru değil. Yani, konuşması lazım, daha çok kişiye anlatması lazım, demokratik siyaset bunu gerektirir.

ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Burada muhalif liderleri söylemiyoruz tabii, "tweet" atan bir genci ya da işte bir gazeteciyi.

BURAK ERBAY (Muğla) - Ona da tazminat davaları açılıyor biliyorsunuz.

BAŞKAN HÜSEYİN YAYMAN - Ahmet Bey, biz devam edelim.

AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ (Yalova) - Dolayısıyla, böyle bir şeyimiz yok; aksine, buradan da meşruiyetini alarak demokratik zeminde siyaset yapan bir yapımız var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum, burada teklife imza atan, buna destek veren, metnini içeride çalışırken de partide çalışırken de belli noktalarına katkı sunmaya çalışmış biri olarak söylüyorum. Böyle bir amaç, böyle bir şey yani özellikle yaklaşan seçimle bunu özdeşleştiren bir akıl yürütmesi de yapıldı, bunları çok doğru bulmuyorum. Bir de parlamenterin başka bir parlamentere söyleyeceği bir eleştiri olarak da görmediğimi ifade etmek istiyorum. Sonuçta hepimiz aynı zemin üzerinden siyaset yapıyoruz.