| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ve 73 Milletvekilinin Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4680) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 24 .10.2022 |
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Teşekkür ediyorum Sayın Kaboğlu, çok detaylı ifade ettiniz.
Zaten bir önerge var, bu önergeyi maddelere geçilmesini oylamadan önce Komisyonumuzun takdirine sunacağım. Anayasa'ya aykırılık önergesi az önce Komisyonumuza verildi, işleme koyacağım.
Şunu söylemek isterim Anayasa'ya aykırılık noktasında: Tabii, burada birinci vazife Meclis Başkanlığının, bu konuda bir inceleme yaparak komisyonlara sevk edeceğini varsayıyoruz, böyle bir usul var; diğeri Komisyonumuzun tabii, Komisyonumuz bu takdiri kullanır. Eğer tartışma olur, bir uzlaşma olmazsa oylamayla Anayasa'ya aykırılık olup olmadığı yönünde Komisyonumuzun kanaati ortaya çıkar. Ardından Genel Kurul safahatı var, Genel Kurulda da elbette bu tartışılabilir, Genel Kurul Anayasa'ya aykırılık olduğu yönünde ve olmadığı yönünde kanaatini oluşturabilir. Bütün bunların ötesinde de elbette Anayasa Mahkemesi var, muhalefet partilerimizin Anayasa Mahkemesine gitme hakkı var hukuk sistemimiz içerisinde. O hakkı kullanmaları hâlinde yasal düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olup olmadığı yönünde nihai kararı verecek merci de Anayasa Mahkememizdir. Dolayısıyla bu silsile içinde bu görüşler tartışılacaktır, değerlendirilecektir.
Şimdi, geneli üzerinde görüşmelerimize devam ediyoruz.
Sayın Kuşoğlu, buyurun lütfen.