| Komisyon Adı | : | SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU |
| Konu | : | Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün ile Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve 150 Milletvekilinin; İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/5006) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 30 .03.2023 |
ALİ ŞEKER (İstanbul) - 2018'de Rahmeh gemisi diye bir gemi vardı, ve bu gemi şarbonlu hayvanlar var diye aylarca Ahırkapı açıklarında bekledi, sonra Çeşme'ye gitti ve gemi ismini değiştirdi.
İSMAİL TAMER (Kayseri) - Tamam.
ALİ ŞEKER (İstanbul) - Yani biz ona verilecek cezayı düşürelim diyoruz. Yani bize 130 bin lira bir cezadan bahsediliyor, cezanın ağırlığından bahsediliyor ve geçen sene 2 milyon 500 bin lira yani 20 gemiye bile kesilmemiş bu hesaba göre 130 bin lira üzerinden aldığımızda.
İSMAİL TAMER (Kayseri) - Demek ki parayla cezayla alakası yok.
ALİ ŞEKER (İstanbul) - Yani topu topu 20 gemiye ya da -işte küçük tonajlar da var diyelim- 50 gemiye kesilmiş olan cezaları biz burada uzun zamandır konuşuyoruz ve bunu düşürelim diyoruz. Ve Türkiye'de şuradaki radara, Ankara'nın girişindeki radara herhâlde 1 milyar falan ceza kesiyordur yılda ama bütün Türkiye'nin denizlerinde kesilen ceza ve 2 milyon 600 bin lira ve biz bunu konuşuyoruz. Bence çok konuşmayalım artık ve reddedelim.
İSMAİL TAMER (Kayseri) - Bence de konuşmayalım bütün bunları.
KANİ BEKO (İzmir) - Reddedelim.
ALİ ŞEKER (İstanbul) - Teşekkür ediyorum.