KOMİSYON KONUŞMASI

AYŞE BÖHÜRLER (Kayseri) - Başkanım, bir de "diğer şehirler" diye bir madde var. "Diğer şehirler" derken İstanbul dışındaki, Anadolu'daki yani Türkiye'deki başka şehirlerde kurulması gibi bir şey söz konusu mu?

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÇOK TARAFLI SİYASİ İŞLER GENEL MÜDÜRÜ KIVILCIM KILIÇ - Efendim, ülke ofisi anlaşmasında tabii ki Ankara'da, başkentimizde kurulması öngörülüyor. Anlaşmanın içerisinde yer alan başka şehirlerde de yani ülke ofisinin... Bölge ofisini şey yapmıyoruz efendim "ülke ofisi" diye düşündüğümüzde başka şehirlerde, İstanbul dışındaki başka şehirlerde -işte, deprem bölgesindeki faaliyetlerinden bahsettiler çünkü- herhangi bir şehrimizde olabilir. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi öyle bir niyet ortaya koyacak olur ise onu Dışişleri Bakanlığı olarak bizimle istişare etmelerini ve bizim onayımızı aldıktan sonra böyle bir işlemde bulunmalarını öngörüyoruz. Başka şehirlerimiz; Karadeniz, Doğu Anadolu, her yer yani İstanbul dışında her yer çünkü İstanbul'da bölge ofisi var, o ayrı, onun faaliyeti ayrı ve devam edecek o.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADIN BİRİMİ DİREKTÖRÜ VEKİLİ ZELİHA ÜNALDI - Evet, ben de aslında Kıvılcım Hanım'ın söylediğini destekler nitelikte... Özellikle deprem bölgesinde -Gaziantep gibi- diğer Birleşmiş Milletler örgütlerinin de bölgede yer aldığı yerlerde faaliyetlerimizi doğrudan sahadan yürütebilmek için bir ofis kurmak istediğimizde, bu anlaşma sayesinde Dışişleri Bakanlığının onayıyla kurmamız mümkün olacak.