Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
Konu | : | İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ile 132 Milletvekilinin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/2266) |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 10 .07.2024 |
ÜMİT ÖZLALE (İzmir) - Ya, ben yasanın geneline dair konuşmamda da bahsetmiştim, şimdi Sayın Kalaycı da bahsetti, burada sevinerek görüyoruz ki bütün partiler Togg'u sahiplenmiş durumdalar ve özellikle böyle bir markayı sahiplenecekseniz yurt içi piyasasını da geliştirmeniz gerekiyor, belli teşvikler vermeniz gerekiyor ve yurt dışına açılacak rekabet gücüne ulaşana kadar da bu teşviklerin devam etmesi gerekiyor.
Birincisi, bu hazırlanırken, bu kanun teklifi hazırlanırken bizim iddialı olduğumuz bir otomobilin geleceği, otomobil firmasının geleceği tehdit altına girdi mi, buna dikkat edildi mi?
İkinci nokta da: Gerçekten tam anlamıyla adrese teslim bir kanun teklifi bu. Yani tek bir tane şirketi adresliyor, bu da -insanlarda- biraz önce değerli milletvekillerinin dediği gibi, Türkiye'yi doğrudan yabancı yatırım çekmek için cazip değil, tam tersine, adrese teslim kanun tekliflerinin çıkarılabildiği ve devlete yakın değilseniz yatırım yapmanızın çok riskli olduğu bir ülke konumuna getiriyor. O bakımdan bence kanun teklifinde bu 2 tane önemli konuya sanki değinilmemiş gibi duruyor.