KOMİSYON KONUŞMASI

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Öncelikle saat 03.45. Bu kadar acil, bu kanun teklifinin geçmesini gerektiren hangi gerekçe var? Çünkü yirmi yıldır iktidardasınız, yirmi yıl iktidarda olduğunuz sürece çıkardığınız bir kanun da var, onu da uygulamamışsınız. Şimdi, bu saatte resmen eziyet ederek kanun çıkarma yolunda çalışma yürütüyorsunuz. Gün, torbaya mı girdi? Yarın buna devam edebiliriz.

Burada hayvanların insan, hayvan ve çevre sağlığı gerekçesiyle öldürülebilmelerine olanak sağlayan bir düzenleme getiriyorsunuz. Buradaki demokratik kitle örgütleri ve katılımcıların konuya yaklaşımlarını dinlediğimizde Veterinerler Odası da dernek de bu yanlışlığa vurgu yaptı. Bence geri çekilmesi gereken ve bu saatte görüşülmemesi gereken bir teklifi niçin ısrarla sürdürüyorsunuz anlayabilmiş değilim.

Bu anlamda kanun teklifi bütün olarak amaca hizmet etmeyen, öldürmeyi amaçlayan bir cinayet teklifi. Bu nedenle bu teklifin görüşülmesi dahi yanlışken maddelere geçtik. Bu teklifin geri çekilmesi, Hayvanları Koruma Kanunu adı altında getirilen teklifin buradaki değişiklikle hayvanları öldürme kanunu biçimine dönüştüğünün de altının çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum.