| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/278) ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/277) ile Sayıştay tezkereleri a)Sağlık Bakanlığı b)Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü c)Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ç)Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 19 .11.2024 |
LEVENT UYSAL (Mersin) - Çok teşekkür ederim Sayın Başkanım.
Sayın Bakanım, öncelikle Mersin’e vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Mersin ve ilçelerinde 1 üniversite, 14 kamu, 15 özel hastane olmak üzere 30 hastanemiz var, 28 tıp merkezimiz var ve 20 bin çalışanımız var efendim. Bu sağlık kurumlarına yılda 21 milyon kez başvuru yapılıyor, 270 bin hasta yatakta tedavi edilmiş, 125 bin hastanın da ameliyatı yapılmış. Ülkemizin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi 1.700 yatak ve 50.050 ameliyathanesiyle bölgenin etkin sağlık kurumu. Sunduğumuz bu hizmetleri daha da iyi hâle getirebilmek için Silifke, Gülnar ve Mut Devlet Hastanelerine ek bina, Mersin Şehir Hastanesine ek bir MR cihazı, Anamur ilçemize ağız ve diş sağlığı merkezi, uyuşturucuyla mücadele için Mersin yaşam köyü kurulmasını ve otizmli bireyler için kamu hastanelerinde acil çağrı merkezi ve yatılı bir birimin kurulmasını talep ediyoruz.
Son olarak da bizler için her şeyden önemlisi, Tip 1 diyabetli çocuklarımızın kullandığı diyabet sensörlerinin ve insülin pompalarının geri ödeme yöntemiyle SGK tarafından karşılanmasını talep ediyorum.
Çok teşekkür ederiz, bütçemiz hayırlı olsun efendim.