KOMİSYON KONUŞMASI

MUSTAFA OĞUZ (Burdur) - Evet, Başkanım, bu maddede de "375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 38 inci maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere" denilerek ilgili maddenin düzenlenmesiyle alakalı teknik bir düzenleme yapılmaktadır.

OTURUM BAŞKANI ORHAN ERDEM - Maddeyle ilgili herhangi bir söz talebi yok.

13'üncü maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Etmeyenler... Kabul edilmiştir.

14'üncü madde...

MUSTAFA OĞUZ (Burdur) - 14'üncü madde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi personeline performans prim ödemesine ilişkin bir düzenleme Başkanım. Burada da mevcut durumda bu kaleme ilişkin herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Yeni ek madde ihdasıyla bunun belirli koşullara bağlanması öngörülüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3'üncü maddesinin (b) ve (c) bentleri kapsamına giren personele ülkemizdeki sivil hava limanlarında gerçekleşen giden uçak trafiği sayısının memur aylık katsayısının yüzde 40'ıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarın DHMİ performans primi olarak ödenmesi öngörülmektedir.

Diğer bir durumda da yine ülkemizdeki herhangi bir havalimanına iniş kalkış yapmaksızın transit kullanan sivil hava araçları sayısının memur aylık katsayısının yüzde 120'siyle çarpımı sonucu bulunacak miktar kadar prim ödenmesi öngörülmektedir. Düzenlemeden, Devlet Hava Meydanlarında görev yapan 12.007 personel faydalanacaktır. Bu çerçevede, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı yani EUROCONTROL'den yıllık yaklaşık 4,5 milyar TL ek ödeme alınacaktır.