| Komisyon Adı | : | (10/235, 837, 1601, 1602, 1800, 1801) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sertan Okan'ın, şirketin faaliyetleri, eğitimde yapay zekâ kullanımı, yapay zekâ araçları ve şirketin bu alandaki çalışmaları hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 25 .03.2025 |
ŞAHİN TİN (Denizli) - Şimdi, ben, tabii biraz da iş dünyası anlamında bakıyorum, bir iş adamı mantığıyla baktığımızda, bu halk ve toplumsal, sosyal alanlardaki etkilerine, neler yapılmalı, bunlara da baktık. Kazanım olarak mesela -ekonomik olarak- ekonomiye baktığımızda, gelecekteki yeni yatırımlardan biri midir yapay zekâ? Bugün şirketlere kazanım sağlıyor mu? Ne kadar bir ekonomik oranı var şu andaki piyasada? Mesela, siz yatırımcısınız değil mi burada yani TELEKOM'un bir şeyisiniz aynı zamanda?
SEBİT EĞİTİM VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ AŞ SATIŞ VE PAZARLAMA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI HARUN ÇİFTCİ - TÜRK TELEKOM'un yatırımcısıyız.
ŞAHİN TİN (Denizli) - Programlar da yapıyorsunuz. Burada şimdiye kadar kârlılık ya da kazanım elde ettiniz mi, onu soracağım.
Teşekkür ederim.