KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ile 106 Milletvekilinin Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3160) |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 25 .06.2025 |
SEYDİ GÜLSOY (Osmaniye) - Sayın Başkanım, binek otomobillerin özel tüketim vergisine ilişkin olarak motor silindir hacmi, menzil ve batarya kapasitesi itibarıyla farklı oranlarda belirleme hususunda Cumhurbaşkanına yetki vermeyi öneriyoruz.
15'inci maddeyle, binek otomobillerin vergilendirilmesinde bu taşıtlar için belirlenen oranlar ile bu oranlara esas olan özel tüketim vergisi matrahının piyasa koşullarında oluşacak fiyatları etkilemeyecek şekilde, güncel rakamlara uygun bir şekilde yeniden belirlenmesini ve arazi taşıtlarına uygulanan ÖTV oranının artırılmasını öngörmekteyiz.