KOMİSYON KONUŞMASI

VELİ AĞBABA (Malatya) - Değerli arkadaşlar, öncelikle kendimizle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var; AK PARTİ için de var, Sayın Bakanlar için de var. Artık Bakanlar daha hazırlıklı geliyorlar, sağ olsunlar. Sağ olsun grubumuz, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, AK PARTİ'li vekillere de muhabirliği öğrettik, onlar da artık kendileri görüntü alıyor, cep telefonlarıyla çekiyorlar. Kendimizle gurur duyuyoruz arkadaşlar, onu söyleyelim öncelikle.

Şimdi, dün bir olay oldu. Sayın Başkanın koymuş olduğu kurallar var. Biz de bazılarını onaylıyoruz, bazıları onaylamıyoruz. Biz kendimiz dışında görüntü çekmiyoruz, prensip olarak görüntü çekmiyoruz ama dün bu ihlal edildi. Sayın Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görüntülerini, Sayın Yaşar Kırkpınar'ın iki arkasındaki bir milletvekili arkadaşım çekerek bugün sosyal medyada paylaşmış. Tabii, biz , Sayın Bakanlara burada laf atarken, konuşurken bizi kırpmalarını, bizim sözlerimizi vermemelerini anlayışla karşılıyoruz. Yusuf Tekin'i de tebrik ederim, inşallah sözümüzü duyar. Yusuf Tekin, sosyal medyadaki trolleri müthiş kullanıyor. Şimdiye kadar trolleri en iyi kullanan Bakan olarak aramızda oylama yaptık, onu seçtik, onu da söyleyelim. Bu konuyu da sizin gündeminize sunuyoruz.

BAŞKAN MEHMET MUŞ - Teşekkür ediyorum, sağ olun.

VELİ AĞBABA (Malatya) - Bugün de bizim Sayın Bakanı çekmemize herhâlde müsaade ederseniz, hatta AK PARTİ Grubunu da çekmemize müsaade edersiniz çünkü başkalarını çekmeye müsaade edilmiyordu bu grupta; dün, bu AK PARTİ tarafından Grubu tarafından ihlal edildi.

(Gürültüler)

BAŞKAN MEHMET MUŞ - Bir saniye değerli arkadaşlar...

VELİ AĞBABA (Malatya) - Başkanım, son cümlem.

Şimdi, arkadaşlar, bakın, bu bütçe iktidarın bütçesi; biz eleştireceğiz, siz savunacaksınız. Bugün Sayın Bakanın da uygulamalarını eleştireceğiz, belki, bazen öveceğiz bulabilirsek bir şeyi, onu da yapacağız.

EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) - Bulamazsınız.

VELİ AĞBABA (Malatya) - "Bulabilirsek." diyorum.

Şimdi, bakın, bugün Sayın Bakanı istifaya davet etmeyeceğiz, rahat olun, sizi istifaya davet etmeyeceğiz. Niye? Sizin üst tertipleriniz yani, abileriniz çeşitli ölümlerden sorumlu olan örneğin Kültür ve Turizm Bakanı insanların ölümlerden sorumlu, Çalışma Bakanı insanların cayır cayır yanmasından sorumlu, Ulaştırma Bakanı 4 kişinin ölümünden sorumlu.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN MEHMET MUŞ - Sayın Ağbaba, teşekkür ediyorum.

VELİ AĞBABA (Malatya) - Dolayısıyla, onlar istifa etmediğine göre sizden de böyle bir beklentimiz yok.

Bütçeniz hayırlı olsun.