KOMİSYON KONUŞMASI

NURETTİN ALAN (İstanbul) - Güveni kötüye kullanması için sizden onu istemesi, istemesine rağmen direnmesi gerekiyor yani vermemesi gerekiyor.

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL - Ya, bu dediğiniz örnekteki kadar basit olmasa gerek yani.

NURETTİN ALAN (İstanbul) - Siz bir saat geç teslim ettiniz, sözleşmeye aykırılık olabilir, cezai bir şey olabilir yani direnmesi lazım, onu getirmemesi lazım.

İDRİS ŞAHİN (Ankara) - Burada normal uzlaşmayla alakalı suç unsurunun...

NURETTİN ALAN (İstanbul) - Suç unsuru olması için tabii... Öbür türlü sözleşmeye aykırılık olur.

İDRİS ŞAHİN (Ankara) - ...başlangıçta iyi niyetle başlayan ama devamında iyi niyetin ısrarla farklı noktaya evrildiği hadiseler var.

NURETTİN ALAN (İstanbul) - Adam kiraladığı arabayı geç getirdiyse cezalı olarak bir daha öder, ödemesini artırabilir. O tamam, sözleşmeye aykırılık olabilir, varsa sözleşmesinde bir kat daha fazla alır ama kiraladığı arabayı "Sözleşmesi bitmiş, getir, niye getirmiyorsun?" diye adam istemiş, buna rağmen de getirmiyor ise veyahut da bir emaneten teslim ettiği arabayı diyelim -kiralık hukuku biraz daha farklı olabilir de- güveni kötüye kullanmada, orada istemesine rağmen getirmiyorsa burada suçun oluşacağını düşünmek lazım.