| Komisyon Adı | : | SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU |
| Konu | : | Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile 69 Milletvekilinin Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3566) |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 02 .04.2026 |
HASAN ARSLAN (Afyonkarahisar) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
Sayın Fakıbaba'ya da teşekkür ederim yani bu konuda ben de böyle düşünüyorum ama sadece, takdir edersiniz, aile hekimleri ya da aile sağlığı elemanlarını kapsamıyor bu, hastanede çalışan bütün sağlık personelini de kapsıyor; oranları düşük. En çok mağdur olan, aile hekimleri, katılıyorum size Sayın Bakanım.
AHMET EŞREF FAKIBABA (Ankara) - Adaletsizlik burada başlıyor.
HASAN ARSLAN (Afyonkarahisar) - Ama Sayın Cüneyt Bey'in de söylediği gibi sigortalı çalışanlarda da maalesef bu maaşından kesilme söz konusu. Bizim bu kanunu yapmaktaki asıl amacımız, ücretli olan doğum izni sürelerini artırmak; bu maddenin amacı bu ama artırırken ek ödeme almayan kurumlarda ya da aile hekimi olmayan yerlerde bir mağduriyet yaşamıyorlar ancak buralarda çalışanlara biz mağduriyeti sağlamış oluyoruz. Bunu böyle sağlamak lazım. Sayın Bakanım, hem işçiler konusunda hem aile hekimleri, aile sağlığı elemanları konusunda hem sağlıkta çalışan, ek ödeme alan personel konusunda teşvik yapacaksak böyle genişletmeliyiz.
Ama benim size itirazım Sayın Bakanım, sadece bu maddede değil de bunu daha geniş bir kapsamda yapmak lazım. Diğer, 15'inci maddeydi galiba çalışma maddesiyle alakalı kısmı; onda da, Silahlı Kuvvetlerde de ek ödeme onlar da var mı, çok bilmiyorum. Bunun bir araştırılması teknik olarak, ondan sonra tekrar gündeme gelmesi, belki Genel Kurulda gündeme gelmesi gerekebilir diye düşünüyorum.
Arz ederim.